Virkatodistukset

Virkatodistukset voitte tilata joko puhelimitse kirkko-herranvirastosta: 0400-484 237 tai sähköpostitse tuula.eklund(ät)evl.fi tai heinaveden.seurakunta@evl.fi (muuta "ät" sähköpostimerkiksi @).

Voitte käyttää tilauksessanne oheisia lomakkeita, jotka täytettynä liitetään sähköpostin liitteeksi.

1. Virkatodistustilaus
  2. Sukututkimustilaus
Virkatodistukset pyritään toimittamaan 3 päivän kuluessa tilauksesta. Sukututkimuksien toimitusaika on huomattavasti pidempi.

Lasku tulee muutaman päivän kuluttua virkatodistuksen toimittamisesta Kirkon palvelukeskuksesta eri postituksessa. Jos laskussa on huomautettavaa, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä edelleen kirkkoherranvirastoon puh 0400 484 237.

Virkatodistusten hinnat 1.2.2014 ( Kirkkohallituksen päätös kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävistä maksuista 21.1.2014)
  • Henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettu seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskeva todistus (elää-todistus) on maksuton.
  • Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostetusta muusta kuin 1 §:ssä tarkoitetusta todistuksesta 7 euroa;
  • manuaalisesti laaditusta todistuksesta 30 euroa (todistus laaditaan pääsääntöisesti tällä tavalla keräten tieto perhelehdiltä, vanhoista aineistoista sekä Kirjurin tiedoista)
  • sukututkimusta varten laadittavasta todistuksesta 30 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa;
  • tieteelliseen tutkimukseen annettavasta todistuksesta 30 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 12 euroa;
  • kirkkoherranviraston tai keskusrekisterin hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopiosta 7 euroa sivulta. Todistus on 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla manuaalisesti laadittu silloin, kun siihen on haettu tietoa muusta rekisteristä kuin kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tai kun todistus käyttötarkoituksensa vuoksi muutoin edellyttää erikseen laatimista.
  • LISÄKSI TOIMITUSMAKSUT Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen . Lisäksi peritään mahdollinen postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa. Maksukehotuksesta veloitetaan 7 euroa.
Virkatodistus perunkirjoitusta varten: Jos vainajalla on rintaperillisiä, vainajasta on oltava katkeamaton sukuselvitysketju 15 vuotiaasta lähtien. Jos rintaperillisiä ei ole, on sukuselvitys tehtävä vainajan vanhemmista lähtien.

Asiakastiedote sukuselvityksen sisällöstä on oheisessa linkissä.