Ristiäiset

Onneksi olkoon ihanasta vauvasta!

Lapsen syntymä on suuri ilon ja kiitoksen aihe.

Kasteessa lapsi liitetään kotiseurakuntansa jäseneksi ja Jumalan suureen perheeseen, Jumalan lapseksi. Tavallisesti lapsi kastetaan noin kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Kastetilaisuus voidaan järjestää seurakunnan tilojen lisäksi omassa kodissa tai muussa sovitussa paikassa. Kastepäivää vietetään yleensä viikonloppuna, mutta juhlan voi mainiosti järjestää myös muuna päivänä.

Voit aloittaa kastejärjestelyistä sopimisen soittamalla  toimistosihteeri Tuula Eklundille tai vierailemalla seurakuntavirastolla viimeistään kolme viikkoa ennen toivottua kastepäivää.

Jos vanhemmat eivät toivo toisin, kastetun lapsen nimi luetaan jumalanpalveluksessa ja seurakunta rukoilee hänen ja hänen läheistensä puolesta. Nimi tulee näkyville myös Heinäveden lehteen.

Kastetun lapsen nimi lisätään helmienkeliin, joka lentää Kastepuuhun kirkossa. Seurakunta rukoilee kastetun lapsen puolesta. Perhe saa myös lapsen syntymän kunniaksi lahjana Rotinakassin, joka sisältää kaikenlaista mukavaa ja makeaa perheelle ja lapselle.

Kirkko ja tilat

Heinäveden seurakunnan tilatkin kutsuvat sinua osallistumaan seurakunnan toimintaan.

Voit myös varata tiloja omaan käyttöösi esimerkiksi juhlatilkasi tai kokouspaikaksi. Tutustu tiloihin kuvien kautta tai tule rohkeasti paikanpäälle katsomaan. Ovien avaamisesta voit sopia seurakuntamestari Osmo Koikkalaisen kanssan

Jos sinulla on kysyttävää seurakunnan tiloista tai haluat varata niitä omaan käyttöösi, ole yhteydessä toimistosihteeri Tuula Eklundiin.

Tervetuloa!