Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistukset voitte tilata joko puhelimitse kirkkoherranvirastosta, sähköpostitse toimistosihteeri Tuula Eklundilta tai netin kautta tästä linkistä https://lomakkeet.evl.fi/heinaveden-seurakunta/virkatodistus.  Virkatodistukset pyritään toimittamaan 3 päivän kuluessa tilauksesta. Sukututkimuksien toimitusaika on huomattavasti pidempi.

Lasku tulee muutaman päivän kuluttua virkatodistuksen toimittamisesta Kirkon palvelukeskuksesta eri postituksessa. Jos laskussa on huomautettavaa, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä edelleen toimistosihteeri Tuula Eklundiin.

Virkatodistusten hinnat 1.5.2017 alkaen

Virkatodistusten maksut muuttuivat keväällä 2017. Uudet tarkistetut maksut tulevat voimaan 1.5.2017. Päätöksen maksumuutoksesta teki Kirkko-hallitus, jolle kirkkolain mukaan kuuluu päätösvalta kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävän maksun määräämisestä. Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävissä maksuissa pyritään noudattamaan maistraattien vastaavista asiakirjoista perimiä maksuja.

• Elää -todistus: Heinäveden seurakunnan jäsenen yksittäisiä yksittäisiä tietoja (ei muuttoja, henkilöhistoriaa eikä muita henkilöitä) sisältävä todistus on maksuton. Jos todistukseen lisätään muuttotietoja tai aviopuoliso tai lapsia, todistus maksaa 9,00 €.
  • Virkatodistus (kun tiedot saadaan suoraan jäsentietojärjestelmästä) 9,00 €.
  • Manuaalisesti laadittu  sukuselvitys, jossa tiedot haettu perhelehdistä 9,00 €.
  • Manuaalisesti laadittu  sukuselvitys, jossa tiedot haettu kirjanmuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai  kuolintietoa tai kirkollista toimitusta  9,00 €.
  • Manuaalisesti laadittu  sukuselvitys, jossa tiedot haettu kirjanmuotoisista kirkonkirjoista ja todistuksessa myös muuta kuin todistuksen päähenkilön yksittäinen avioliitto-, muutto- tai kuolintieto tai tieto kirkollisesta toimituksesta 30,00 €.
  • Sukuselvitys sukututkimusta varten, ensimmäinen 30 min 30,00 €.
  • Jos laatimiseen menee yli 30 min, lisämaksu 15,00 € / jokainen alkava 30 min.
  • Tieteelliseen tutkimukseen annettava todistus, ensimmäinen 30 min 30,00 €.
  • Jos laatimiseen menee yli 30 min, lisämaksu 12,00 € / jokainen alkava 30 min.
  • Kopio jo olemassa olevasta sukuselvityksestä 9,00 €/sivu.
  • Monikielinen todistus 9,00 €.
  • Manuaalisesti laadittu ote kastetodistuksesta 9,00 €.

Toimitusmaksut

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen . Lisäksi peritään mahdollinen postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa. Maksukehotuksesta veloitetaan 7 euroa.