Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistukset voitte tilata netin kautta seuraavista linkistä :

Yksityisasiakkaat:           Virkatodistus (tilaavirkatodistus.fi)

Organisaatioasiakkaat:  https://www.kuopionseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/virkatodistus-ja-sukuselvitys .

Palvelussa voit tilata virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta Suomessa olevaan osoitteeseen.

Jos tilaat sukuselvityksen vainajasta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa tai syntymäaikansa sekä kotikuntatietoja.

Voit tilata virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistuksen) joko suomeksi tai ruotsiksi. Sukuselvityksen vainajasta voit tilata suomeksi tai ruotsiksi. Kielen määrittää se, onko seurakunnan virallinen kieli suomi vai ruotsi. Jos seurakunta on kaksikielinen, todistuksen voi saada molemmilla kielillä. Jos tarvitset virkatodistuksen jollain muulla kielellä, ole yhteydessä seurakuntaan.

Virkatodistuksen voi tilata myös ottamalla yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin.

Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus. Jos haluat tilata virkatodistuksen sukututkimusta varten, ota yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin. Tietoa sukututkimuksesta