Tilojen varaaminen

Kirkkoherranvirastossa varataan papit, kanttorit ja seurakunnan tilat kasteisiin, vihkimisiin, siunauksiin ja muihin kirkollisiin toimituksiin. Kirkkotilojen käyttö kirkollisissa toimituksissa on seurakunnan jäsenille maksutonta. Kirkollisen toimituksen jälkeen seurakunnan tiloissa voidaan järjestää juhlatilaisuus kuten kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus. Tällöin tilojen käytöstä peritään tilavuokra. Tilojen käyttökorvauksista on päättänyt kirkkoneuvosto alla olevan mukaisesti.

Heinäveden seurakunnan tilat on ensisijaisesti tarkoitettu sen jäsenten käyttöön, mutta niitä vuokrataan myös muille tahoille. Seurakunnan toimitiloissa järjestettävien juhlien ja toiminnan tulee olla sopusoinnussa kirkon toimintaperiaatteiden kanssa.

Tilat varataan kirkkoherranvirastosta puh 0400 484 237.

Tilojen käyttökorvaus

• Seurakuntatilojen käyttökorvaukset (euroa/käyttökerta) sisältävät arvonlisäveron.
  • Seurakunnalla ei ole omaa pitopalvelutoimintaa, joten tarjoilu on tilattava paikallisilta pitopalveluilta.
  • Hautaamiseen liittyvät maksut ovat kaikille kuntalaisille samat.
  • Poikkeuksena liitetidoston hintoihin konserttien järjestäminen kirkossa on maksutonta.

Tilavuokrahinnasto

Hautasija- ja hautauspalvelumaksut sekä haudanhoito

Siunaustilaisuus seurakuntakodissa tai kirkossa on maksutonta seurakuntaan kuuluneelle vainajalle. Jos kirkko on siunauspaikka, peritään kirkon käytöstä aiheutuneet sähkökulut.

Hautausmaksu

Uurna- ja arkkuhautapaikka sekä haudan kaivaminen ja peittäminen sisältäen peruskunnostuksen on maksullista kaikille. Peruskunnostuksessa seurakunta lisää maa-ainesta, tasaa ja nurmettaa hautaa hautauksen jälkeen niin kauan, että haudan yleisilme on siisti.

Vainajan säilytys seurakunnan kylmiössä on myös maksullista.

Uusi hautatoimen hinnasto 2019 tulee tälle paikalle myöhemmin.

Hautatoimen hinnasto

Haudan hoito

Omaiset voivat hoitaa hautaa itse tai hauta voidaan antaa seurakunnan hoidettavaksi. Tiedustelut haudanhoidosta talouspäällikkö Marjatta Lehonmaa,  puh. 0400 483 091.

Kaikki haudanhoitosopimusasiakkaat, joiden sopimus on päättynyt, saavat tarjouskirjeen hoidon jatkamisesta viimeistään toukokuun alussa.

Hautakivien oikaisua hoitaa seurakuntamestari Osmo Koikkalainen,  puh. 0400 407814

Haudanhoidon hinnasto