Tilojen varaaminen

Kirkkoherranvirastossa varataan papit, kanttorit ja seurakunnan tilat kasteisiin, vihkimisiin, siunauksiin ja muihin kirkollisiin toimituksiin. Kirkkotilojen käyttö kirkollisissa toimituksissa on seurakunnan jäsenille maksutonta. Kirkollisen toimituksen jälkeen seurakunnan tiloissa voidaan järjestää juhlatilaisuus kuten kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus. Tällöin tilojen käytöstä peritään tilavuokra. Tilojen käyttökorvauksista on päättänyt kirkkoneuvosto alla olevan mukaisesti.

Heinäveden seurakunnan tilat on ensisijaisesti tarkoitettu sen jäsenten käyttöön, mutta niitä vuokrataan myös muille tahoille. Seurakunnan toimitiloissa järjestettävien juhlien ja toiminnan tulee olla sopusoinnussa kirkon toimintaperiaatteiden kanssa.

Tilat varataan kirkkoherranvirastosta puh 0400 484 237.

Tilojen käyttökorvaus

• Seurakuntatilojen käyttökorvaukset (euroa/käyttökerta) sisältävät arvonlisäveron.
  • Seurakunnalla ei ole omaa pitopalvelutoimintaa, joten tarjoilu on tilattava paikallisilta pitopalveluilta.
  • Hautaamiseen liittyvät maksut ovat tilavuokria lukuunottamatta kaikille kuntalaisille samat.

Tilavuokrahinnasto

Hautasija- ja hautauspalvelumaksut sekä haudanhoito

Siunaustilaisuus seurakuntakodissa tai kirkossa on maksutonta seurakuntaan kuuluneelle vainajalle. Jos kirkko on siunauspaikka, peritään kirkon käytöstä aiheutuneet sähkökulut.

Hautausmaksu

Uurna- ja arkkuhautapaikka sekä haudan kaivaminen ja peittäminen sisältäen peruskunnostuksen on maksullista kaikille. Peruskunnostuksessa seurakunta lisää maa-ainesta, tasaa ja nurmettaa hautaa hautauksen jälkeen niin kauan, että haudan yleisilme on siisti.

Vainajan säilytys seurakunnan kylmiössä on myös maksullista.

Hautatoimen hinnasto

Haudan hoito

Omaiset voivat hoitaa hautaa itse tai hauta voidaan antaa seurakunnan hoidettavaksi. Tiedustelut haudanhoidosta talouspäällikkö Marjatta Lehonmaa,  puh. 0400 483 091.

Haudanhoidon hinnasto

Huom!

Valitettavasti hinnastot eivät vielä näy sivuillamme, saamme ne päivitettyä tammikuun loppuun mennessä.