Liity kirkkoon

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotikuntasi seurakuntaan. Kirkko on mukanasi elämän käänne-kohdissa, arjessa ja juhlassa. Voit tutustua tarkemmin mitä kirkon jäsen saa kirkollisveron vastineeksi.

Kirkkoon voi liittyä:

1.  Asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherran-virastolla. Jos henkilö on kuulunut toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, on hänen erottava edellisestä uskontokunnasta ennen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.

2.  Netissä Liity kirkkoon.fi- palvelun kautta.

Voit liittyä kirkkoon tietoturvallisen verkkopalvelun kautta. Käyttämällä sähköistä tunnistautumista osa kirkkoon liittymiseen tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Sähköisen tunnistautumisen käyttäminen nopeuttaa kirkkoon liittymistä. Tunnistautumista voi käyttää henkilö, joka on vähintään 18-vuotias ja jonka kotikunta on Suomessa. Jäsenyytesi on voimassa vasta, kun seurakunta on vahvistanut asian.

3.  Postitse

Postitse kirkkoon liittyminen tapahtuu siten, että kirkko-herranvirastolta lähetetään liittyjälle valmiiksi täytetty liittymislomake allekirjoitettavaksi sekä palautuskuori.