Tukea ja apua diakoniasta

Yhteystiedot:

Diakoniatoimiston vastaanotto on seurakuntakodin virastossa papinhuoneessa, os Vahvalahdentie 17, 79700 Heinävesi.

Diakoni Anne-Maria Issakainen tavoitettavissa parhaiten puhelimitse, puh 040 508 0803. Talouspäällikkö-diakoni Tarja Heiskaseen voit ottaa yhteyttä puh 0400 483 091. Varaa aika tapaamiselle em. numeroista.

Eu-ruokatukea saatavilla diakoniatoimistolta tiistaisin klo 9 -11 tai varaamalla ajan.

Diakoniatyön ryhmistä ja tapahtumista saat tiedon kirkollisista ilmoituksista ja diakoniatyöntekijältä.

Talous- ja velkaneuvonta:. Kesti Virva, puh. 040 567 6235 (Varkauden seurakunnassa).  Tarvittaessa vastaanotto voidaan järjestää diakoniatoimiston tiloissa.

Diakoniatyö tukee selviytymistä.

Diakoniaa toteutetaan kristillisen rakkauden hengessä toimimalla Jumalan käsinä ja jalkoina, vaikeuksissa olevien ihmisten vierellä kulkien ja tukien. Yhdessä asiakkaan kanssa haemme ratkaisuja käytännön asioiden ja ongelmien hoitamiseen.

Monenlaiset odottamattomat kriisit ja koettelemukset saattavat joskus kohdata ihmistä tai koko perhettä. Elämisen kirjo on laaja. Diakoniatyö auttaa niin henkisissä, hengellisissä kuin myös taloudellisissa vaikeuksissa ja asiakkaan luvalla yhdessä muun auttajaverkoston kanssa.

Asiakaskäynnit kodeissa ja laitoksissa kuuluvat myös diakoniatyön tehtäviin. Ota rohkeasti yhteyttä, diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Vapaaehtoistyö:

Olet tervetullut tukihenkilöksi vanhukselle, vammaiselle, surevalle. Voit tulla myös avuksi diakoniatyön järjestämille leireille, ja retkille tai vaikkapa kerhoihin avuksi.

Joka keväinen Yhteisvastuukeräys kaipaa myös listakerääjiä pitäjille ja kirkolle. Keräyksellä kerätään varoja Kirkon Ulkomaanavun kautta hädässä olevien ihmisten tukemiseen kehitysmaissa ja myös Heinävedellä.

Linkit: Yhteisvastuukeräys: http://www.yhteisvastuu.fi

Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyö:  www.evl.fi/kkh/to/kdyk

Takuu Säätiö ( velka ja talousneuvonta) http://www.takuu-saatio.fi/